Serveres med pitabrød
Serveres med pitabrød
Salat, agurk, tomater, oliven, tsatsiki, fetaost og olivenolje. Serveres med pitabrød
Serveres med salat, oliven, tsatsiki, pitabrød og bulgur (hvete)
Ekstra bulgur (hvete)
Waraq dawali, eller fylte vinblader, har sin særegne palestinske utforming, som den spesielle krydderblandingen skiller fra greske og tyrkiske varianter.Vinbladene tilberedes på Habibis kjøkken, og fylles med en krydret risblanding.
Serveres med salat, pitabrød, tsatsiki,oliven og bulgur (hvete)
Godt krydret kjøtt av okse og lam. Serveres med salat, oliven, pitabrød og bulgur (hvete)
Godt krydret kjøtt av lammebog. Her er det mye mat, og pass opp – dette er sterke saker! Serveres med salat, oliven, pitabrød og bulgur (hvete)
Godt krydret beinfri kylling. Det er mye mat og den er sterk. Serveres med salat, oliven, pitabrød og bulgur (hvete).
Grillet biter indrefile med hvitløk, løk og tomater. Serveres med salat, pitabrød, tsatsiki og bulgur (hvete).
Ekstra bulgur (hvete)
En lokal variant av kyllingTawok – marinert grillet kyllingbryst. Marinaden og tilbehøret gir retten en helt spesiell palestinsk opplevelse, som ikke kan sammenlignes med andre arabiske grillretter.
Marinert kyllingbryst som serveres med salat, pitabrød, tsatsiki og bulgur (hvete)
Ekstra bulgur (hvete)
Kebab er det siste årene blitt en kjent og kjær rett for nordmenn. Habibis Gaza Kebab er en lokal variant, som tilberedes etter tradisjonelle metoder som brukes i Gaza.
Serveres med salat, pitabrød, tsatsiki og bulgur (hvete)
Mini-mezah. Jo flere som best bestiller, jo større blir variasjonene
Serveres med hvitløksbrød og pitabrød
Grillede spyd med Gaza Kebab (kvernet oksekjøtt) og marinert grillet kyllingbryst med hvitløk
Baklawa er en gjenganger på arabiske menyer. Denne kaken er bakt av pistasj med et rikelig tilskudd av honning. Svært søtt og svært godt!
Med forbehold om at den finnes på kjøkkenet
Ostekake kan ikke spises for ofte. Selv Habibis stamgjester, som har spist denne retten i lang tid, bestiller den gang på gang. Man går rett og slett ikke lei av denne generøse ostefromasjen på kjeksbunn.
En fantastisk bunn av nøtter, raspet gulrot og rosiner gir støtte til et tykt lag osteglasur som er av en annen verden. Og til pynt – en liten marsipan-gulrot!
Sjokoladekake er et eksotisk utenlandsk innslag (det vil si: hverken norsk eller palestinsk.)
Den klassiske franske desserten av eggeplommer, sukker, fløte og vanilje med et lokk av smeltet karamell
Smak: Ung og saftig, preg av røde bær og urter, frisk ettersmak.
Lukt: Fruktig aroma preget av røde bær, innslag av urter, blomst og mandel. Produsent: Italia,Veneto, Valpolicella
Smak: Frisk, tørr med pen fruktighet og god finish Lukt: Bjørnebær, modne kirsebær, vanilje.
Smak: Hint av sjokolade, vanilje, tobakk. Lang ettersmak. Lukt: Fiken, plommer, kirsebær.
Middels rød farge. Sorte bær, krydder med utviklet saftig stil. Enkel vin med balanserte tanniner og syrlighet. Passer til lammeretter og harde oster.
Balansert og fint utviklet. Preg av tørket frukt og røde bær over innslag av fat, lang ettersmak.
Lukt: Konsentrert aroma med fint preg av tørket frukt, røde bær og lær over integrert fat.
Libanon, Bekaa Valley.
Hvitvin
Smak: Preg av moden sitrus, lang ettersmak. Lukt: Tydelig preg av sitrus, litt urter, og hint av steinfrukt.
Ungarn, Felső-Magyarország reg.
Hvitvin
Smak: Ren og umiddelbar, innslag av sitrus og blomst Lukt: Dempet aroma av blomst og eple.
Tyskland, Mosel
Hvitvin
Smak: Ung og umiddelbar, preg av sitrus, urter og litt tropefrukt, frisk ettersmak.
Lukt: Aroma preget av eple, grønne urter, litt sitrus og stikkelsbær.
Cava
Prosecco
Sulfitt
Melk, spor av laktose
Byggmalt
Byggmalt
Byggmalt
Byggmalt (Alkoholfri)
Byggmalt
Byggmalt